• November 29, 2023

Site İçi SEO Nasıl Yapılır|On Page SEO

İçindekiler

Site içi SEO yani on page SEO internet üzerinden web sitesine sahip olan, yayın yapan ve para kazanmak isteyen herkes için çok önemlidir.

SEO çalışmalarının site içi yapılması demek, sahip olunan web sitesinin arama motorlarına uyumlu olacak şekilde kullanıcıların yaptıkları arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alabilmektir. Bu işlem de web sitesi trafik yönlendirme olarak geçen sistemde büyük ve önemli bir role sahip olduğu için özellikle e-ticaret firmaları için bu çalışmanın doğru olarak yapılması, geri dönüş oranlarını yüksek oranda arttırır.

Site içi yapılan SEO çalışmasında siteniz için oluşturduğunuz URL çok önemlidir. Siteniz için oluşturduğunuz linkte anahtar kelimelerin geçmesi ve anlamlı olması önemli bir SEO adımıdır.

Site İçi SEO Hız Etkisi

Site içi SEO sistematiğinin uygun koşullarda çalışmasının en büyük etkisi web sitesinin yüklenme hızıdır. Eskiden SEO çalışmaları anahtar kelime üzerinden ilerliyordu. Fakat artık anahtar kelimenin önemli olduğu kadar site hızı da çok önemlidir.

Sitenin diğer sitelerden yavaş yüklenmesi, arama motorlarına sitenin sorunlu olacağını düşündürür. Sistematik de bu durumda yavaş olan siteleri her ne kadar doğru anahtar kelime kullanıma sahip olsa da alt sıralara atmaktadır. Çünkü arama motorları da kendi kullanıcıları için en iyi seçenekleri sunmaya çalışmaktadır. Bu nedenle web sitesi yüklenme hızının SEO’ya etkisi olduğu için sitenin hızını düşüren uygulamaları kaldırmanız gerekmektedir.

Site İçi SEO’da Başlık Kullanımı

Site içi SEO kısmında en önemli noktalardan birisi başlık ve alt başlık kullanımıdır. Arama motoru sistematiği, var olan sayfaları indekslerden genellikle sayfanın başlıklarına bakara, sayfanın içeriğinin ne olduğunu kavrar. Bu nedenle yazınıza başlık seçerken doğru bir şekilde kurgulamanız gerekmektedir.

Web sitesinde bulunan her sayfada bir tane ‘’h1’’ yani başlık etiketi bulunmaktadır. Ve bu başlık ana başlık olmalıdır. Aksi halde sistematik indekslemede sorun yaşar ve alt sıralara düşersiniz. Site içi SEO çalışmalarınız alt başlık yaparken ise ‘’h2,h3,h4,h5’’ etiketlerini kullanmanız doğru olacaktır. Alt başlıkların sayısı yoktur. Yazınızın uzunluğuna göre istediğiniz sayıda alt başlık açabilirsiniz.